Hi, Hello!
Jha Rsmn
AboutLinksStuffEntries

Kisah :)

Guysssss :') Jha taknak tulis sangat tapi jha ada benda nak share. Kalau korang baca, korang fahamilah ayat nih tau. Actually semua nih benda yg berlaku kat jha. Mesti habis korang baca, korang akan cakap mcm nih, ' cakap orang je lebih tapi dia sama jugak ' Jha tahu tuu, benda nih pun jha buat untuk pengajaran jha saja. Kalau korang tak suka, sorrylah. Ini je yg jha mampu. So, lets read.

Dalam percintaan, semuanya akan menjadi indah bila sepasang couple tuu memahami antara satu sama lain. Tetapi selalunya benda tuu berlaku di awal percintaan dan akhirnya? Kadangkadang perbuatan kita sendiri, akan memakan diri kita balik so, jnganlah buat sesuatu tanpa periksa. Paling penting ialah jangan selfish. If kita selfish, pasangan kita akan sakit hati dan itu punca setiap hari gaduh. 

Adat percintaan is normal kalau gaduh. Dsbbkan itu, kita mesti elakkan darinya tetapi kita hanya manusia biasa. Takdapat melakukan apa apa kalau Allah dah tentukan. Jika kita sayangkan pasangan kita, janganlah sesekali mengatakan BREAK kerana pasangan kita akan merasakan, diri dia tak dihargai.  Kita pun diharamkan bercakap bohong so, jnganlah bohong dngan perasaan sendiri. If betul sakit hati, just cakap.

Memang dalam couple, kita mesti nak jaga perasaan dia kan. Tapi tak beerti kita harus menipu. Kalau tak snggup, better berdiam diri dari berkata apaapa. Kena ingat, jngan berjanji kalau tak mampu tunaikan and jangan bercakap sayang kalau hati tak sayang. Important, jangan terlalu mengharap. Kalau nmpak dia dah kurang sayang kat kita, jangan mengalah sbb dia mesti ada sebab kenapa dia kurang sayang. So be carefull k.

Sangat penting dalam relay, jangan terlampau jelly dngan dia kerana dia akan berasa rimas. Walaupun dia nak kita jaga dia tapi tak beerti kita boleh control life dia. Waspada lah kalau nak jelly tuu. Hati orang, mana boleh kita tahu kan. Dia bukan milik kita yg sah lagi so, tak perlu kot nak jelly lebih lebih. Hanya setakat yg mampu sahaja. Kalau tak, relay akan hancur mcmtuu je. Remember (!)

Jangan mengharapkan sayang. Lebih baik kita melihat dia bahagia walaupun bukan dngan kita. Jika betul dia lebih rela single dari couple, if boleh lepaskan laa. Jngan paksa dia and jngan tambahkan lagi keperitan dihati dia. Biarkanlah dia tenang and bahagia. Walaupun kita tak sanggup nak buat semua tuu, ia akan jadi sanggup kalau dia bahagia tanpa kita. Cukuplah apa yg dia rasa selama nih. Jangan buat dia menangis and sedih lagi.

Sekejam apa pun dia, dia tetap terbaik buat kita sbb dialah pemangku semangat kita. Yaa kita selalu bergaduh tapi kita senang baik balik kan tapi tidak untuk sekrang. Selagi dia masih milik kita, jagalah dia baik baik. Jangan menyesal di kemudian hari. Kalau dia nak buat apa, bebaskan lah dia. Kita akan sanggup berkorban apa saja demi kebahagiaan dia tapi bukan MARUAH okay. Bersabarlah, pasti ada hikmah disebalik semua nih.

Sometimes dia takkan faham kenapa kita buat semua tuu untuk dia tapi percayalah lama lama dia akan faham. So, jnganlah memaksa dia untuk faham hati kita kalau kita pun tak mampu nak faham hati dia.

# jha buat ayat nih khas untuk dia & korang yg tngah masalah. jangan mudah mengalah. kalau sekali kita dah lepaskan dia, tak mungkin kita akan dapat dia balik. so, jagalah dia. bukan senang nak cari orang yg sesuai dngan hati kita. andainya orang tu dah ada, jagalah. walau apa pun dugaan, terima and redha je. kita hanya mampu doa. kalau betul dia jodoh kita, dia tak akan kemana mana. so, thats it. kbai :') I Love You B|